Anti-candida túrós pogácsa

Ez alapján a recept alapján.

Hozzá:
  • 500 g túró (krumplinyomóval áttörve)
  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 50 g lenmag (egész)
  • 1/2 teáskanál szódabikarbona
  • 1 teáskanál egész köménymag mozsárban összezúzva
  • 2 teáskanál só (ezt ne spóroljuk el, mert ízetlen lesz a süti)
  • 250 g margarin
Így:
  1. a porokat és fűszereket összekeverjük
  2. összedolgozzuk a margarinnal
  3. összedolgozzuk az összetört túróval
  4. ujjnyi vastagra lapítjuk a tésztát:
    kis gombócokat készítünk, és kilapítunk,
    vagy kinyújtjuk és kiszaggatjuk pogácsának.
180°C előmelegített sütőben középen 25 perc.
sütőpapíron. tűpróba. megkenhetjük tojással a tetejét, ha van hozzá indíttatásunk.

az se baj, ha épp lejárt a túrónk, és az se, ha még ez után két napot "pihentetjük" összegyúrva a hűtőben :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése